Готуйтеся до удару! В Україні злетіли ціни на курятину - перед святами філе стане "золотим"

В Україні за останній рік значно подорожчала курятина - фахівці зафіксували зростання цін на 30%. За словами експертів, така цінова поведінка продукції призвела до зростання витрат на виробництво, пише UBR, зазначають Патріоти України.

До того ж у 2021 році значно подорожчали зернові, що стало причиною подорожчання комбікорму. У зв'язку з цими факторами виробники курятини не мають іншого виходу, окрім як підіймати ціни. Водночас в Україні зафіксували скорочення обсягів виробництва курятини попри те, що за останні 10 років показник щорічно зростав.

Так, за словами аналітика УКАБ Світлани Литвин, промислове виробництво за десять місяців 2021 року скоротилося на 3%, у домогосподарствах – на 4%. "У таких умовах ціна і зросла", - підкреслила вона. Таким чином, покупцям потрібно готуватися до нового "святкового" стрибка цін. Зокрема, подорожчає куряче філе та інша популярна продукція.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...