Готуйтеся по "покращення": Щоб догодити МВФ, українцям скасують пільгові тарифи на газ, - прогноз

Наступного року уникнути підвищення тарифу на енергетичні ресурси для українських громадян вже не вдасться. Про це, як йдеться в матеріалі УНІАН, заявив голова Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан, передають Патріоти України.

З 1 січня в Україні зростуть тарифи на воду: скільки платитимемо Експерт зазначив, що якщо Україна виконає дані МВФ обіцянки, то з 1 травня 2022 року в нових річних контрактах для побутових споживачів ціна газу вже не буде пільговою, а буде визначатися на підставі ринкових індикаторів.

"Враховуючи поточний рівень цін в Європі та не дуже оптимістичні очікування з приводу їх зниження, можна припустити, що тарифи для населення будуть значно вище", - вважає Компан.

Ціни на газ в Україні корелюють з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна - інтегрована частина європейського газового ринку з 2015 року та імпортує з Європи близько 30% від загального обсягу споживання блакитного палива.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...