Готуйтеся: Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні на початку квітня

У перший тиждень квітня ціни на гречку, лимон, часник та хлібобулочні вироби виростуть. При цьому інші продукти повинні подешевшати. Про це розповів засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. За його словами, ціни різко пішли вгору два тижні тому, але з урахуванням регуляторних заходів уряду та Антимонопольного комітету (АМК) в перших числах квітня ситуація покращиться, передають Патріоти України.

"Винятком можуть стати лише ті продукти, які ми імпортуємо. Гречка, лимон, часник, хліб, макарони, борошно – дорожчатимуть. Тут є економічні підстави для зростання, а все інше в ціні втратить. Міністерство економічної політики, АМК зробили досить багато. якщо ж падіння вартості не відбудеться, то уряд введе додаткові заходи – обмеження на експорт окремих видів сировини, контроль за соціально важливими продуктами", – наголосив Дорошенко.

Він також додав, що АМК продовжить розслідування стосовно тих супермаркетів або виробників, які сильно завищували ціни. А це теж фактор. Відносно подорожчання хліба, то тут, за словами Дорошенка, вся суть у зерні. На світових ринках воно дорожчає. "Зростання цін тільки за останні тижні було на 12%. А українські виробники хліба, макаронів купують зерно за світовою ціною. Плюс девальвація гривні, з 26 до 28. Ось ці 5% також додадуться", – зазначив експерт.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...