Готуйтеся, українці: В.о. міністра фінансів дав похмурий прогноз щодо зростання тарифів і інфляції

Вже найближчим часом на Україну обрушиться чергова партія тотальних подорожчань і інфляції. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі український економіст і в. о. міністра фінансів України Ігор Уманський, передають Патріоти України.

У 2020-2021 роках в Україні спостерігалося збільшення цін буквально на все. Від тарифів до палива і продуктів. Разом з тим підвищилися темпи зростання інфляції.

За словами Уманського, найближчим часом очікується приблизно те ж саме. При цьому він зазначає, що найбільший "удар" очікується в ціні на блакитне паливо. Це можна побачити з динаміки зростання цін. Так, в червні 2020 року населення України сплачувало 2,74 грн/куб, а вже в серпні того ж року ціна підвищилася до 4,5 гривень. До серпня 2021 року вона зросла ще майже вдвічі і досягла приблизно 8 грн/куб.

"Особливо вразливі сільські жителі, які опалюють будинки газом. Разом з холодами їх чекатимуть неприємності", - підкреслив Уманський.

Приблизно те ж саме стосується і жителів міст, де очікується підвищення тарифів на опалення приблизно на 40-70%. Основна частина оплати комунальних послуг - це саме оплата за послуги з надання централізованого опалення. Це безпосередньо пов'язано з ростом цін на газ і вугілля.

Крім цього, за словами в. о. міністра, подорожчає і електроенергія. У тому числі і для бізнесу. "Змушений засмутити людей, які вірять словам Зеленського - мовляв, нам тарифи не підвищили. Безпосередньо - ні. Але побічно - так. Дуже відчутно зросте ціна для бізнесу, а бізнес перекладе ці збитки на ціни. Виросте на все, від продуктів харчування до комуналки . Отже, згодом населення таки заплатить за все", - пояснив Уманський.

У зв'язку з цим в Україні очікується черговий виток інфляції, що призведе до втрати 20-30% платоспроможності всіх громадян України.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...