Готуйтеся! В Україні перевірять отримувачів субсидій: Кого змусять повернути гроші державі

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг стає все менш доступною для багатьох українських сімей. Ретельна верифікація вже відсіяла чимало одержувачів. Перешкодою для отримання субсидії можуть стати новий автомобіль, банківський депозит і навіть покупка на суму понад 50 тисяч гривень, передають Патріоти України.

Держоргани перевіряють претендентів на субсидію дуже ретельно. Адже це - гроші платників податків, а отже, ні копійки не повинно піти не за призначенням.

"При спрощенні програми житлових субсидій частину інформації ми отримуємо без людини, не потрібно приносити довідки про доходи тощо. Це все отримуємо в режимі автоматичного обміну. За результатами того, що людина задекларувала, ця інформація перевіряється державними реєстрами. Наприклад, людина говорить , що не має автомобіля, ми їй віримо і призначаємо субсидію", - розповів заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Однак після цього вся інформація, яку надав субсидіант, ретельно перевіряється за реєстрами рухомого і нерухомого майна. І якщо буде виявлено хоча б одну з умов, за яких субсидія не надається, то її не тільки припинять виплачувати, але й змусять одержувача повернути всі гроші, які йому були виплачені по субсидії раніше.Про те, в яких випадках претенденту на субсидію можуть відмовити в допомозі, чиновники Мінсоцполітики розповідали не раз. Головні перешкоди - високі доходи, новий автомобіль, депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень і велика покупка на суму понад 50 тисяч.

При цьому нещодавно уряд виділив ще одну категорію громадян, яким буде відмовлено в субсидії. Йдеться про боржників по аліментах. У кого борг перевищує тримісячну виплату по аліментах, той може розпрощатися з мрією про субсидії. Однак із цього непорушного правила є винятки.

В яких випадках боржникові по аліментах не відмовлять в субсидії?

  • Не відмовлять у субсидії, якщо боржником є алко- або наркозалежна особа, в якої є відповідна лікарська довідка про її згубну пристрасть.
  • Крім того, субсидії також не позбавлять, якщо аліменти заборгувала людина, примусово позбавлена можливості працювати: та, що перебуває під слідством або під домашнім арештом.

Отже, в цій ситуації кримінальні та асоціальні елементи мають очевидну перевагу перед законослухняними громадянами.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...