Готуйтеся заздалегідь! Київ взимку може залишатись без тепла на дні чи навіть тижні: У КМДА назвали причину

Київ взимку може залишатись без тепла на дні чи навіть тижні: в КМДА назвали причину

Взимку кияни можуть залишитися без опалення. У Київській міській державній адміністрації (КМДА) зазначають: якщо це станеться, то виключно через постійні атаки Росією об'єктів критичної інфраструктури. Оскільки про "дефіцит газу чи технологічні питання" говорити не доводиться, передають Патріоти України.

Зокрема, він зазначив: мережу централізованого опалення столиці може бути виведено з ладу внаслідок удару ракет чи безпілотників. Тому представник КМДА не виключає, що взимку на кілька діб або тижнів можуть відключати опалення.

"Така ймовірність є. Вона пов'язана не з дефіцитом газу або технологічними питаннями, а з тим, що ворог полює за нашими інфраструктурними об'єктами, руйнує енергетичні об'єкти. Ми повинні це розуміти та усвідомлювати", - вказав Пантелєєв.

"Проблеми можуть виникнути там, де будуть пошкодження, де їх спровокують. Система досить велика та інертна. Це понад 3 тисячі кілометрів трубопроводу і велика кількість джерел", – додав він. При цьому Пантелєєв наголосив: столицю готують до того, що таке все ж станеться. Зокрема, роблять запаси мобільних котелень. У місті, за його словами, вони мають з'явитися за 1,5 місяця.

"Мобільні котельні збираються спеціально для нас. Ми сподіваємося отримати їх через півтора місяця. Кількість не можу назвати, це конфіденційна інформація. Фактично це причіп до вантажного автомобіля. Він легко пересувається містом, підвозиться до об'єкта, який необхідно обігріти", – пояснив заступник голови КМДА.

Водночас він запевнив: влада міста "максимально запустить централізовану систему опалення". У зв'язку з чим закликав киян "не концентруватись на електричних приладах для обігріву".

"У випадку можливих проблем електрообігрівачі не є порятунком, тому що вони швидко виводять з ладу загальну енергосистему. ... У нас електроенергія – дефіцитний товар, тому використовувати її для обігріву не актуально. Ми 20 жовтня розпочали опалювальний сезон, тому що хочемо знизити навантаження на електромережі", – підкреслив Пантелєєв.

При цьому попри анонсоване владою України зниження температурного режиму у квартирах до 16 градусів, у житлах киян прийдешньої зими він буде близьким до 18-ти. Причина в конструкторських особливостях системи централізованого теплопостачання міста, через які "менше за певні показники вона давати не може". Таким чином температура у квартирах Києва буде близькою до минулорічної.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...