Готуйтеся заздалегідь! Названо три продукти, які найбільше подорожчають до Нового року - їх купують усі

Новий рік вже не за горами, а ціни на продукти продовжують своє зростання. Експерт розповіла, які товари потрібно купити вже зараз, щоб трохи заощадити на святковому столі, передають Патріоти України.

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин повідомила, що сир, курятина і зелений горошок користуються зазвичай великим попитом, передають "Українські Новини".

Що подорожчає найбільше

Перше, що злетить в ціні - це консервований зелений горошок. Його зазвичай купують перед новорічними святами на всіма улюблений салат Олів'є.

"Варто очікувати цього року збільшення середньої ціни за банку консервованого зеленого горошку об'ємом 400 мл також на 8% до 34 грн. При цьому ціни на більш дорогі позиції даного продукту залишаються практично без змін, відчутно зростає в ціні дешевший горошок", - повідомила аналітик.

Курятина перед святами теж має великий попит. Природно, її додають в салати, а також подають на стіл, як основне блюдо. Подорожчання торкнеться курячого філе.

"Найбільш відчутно зростає в ціні куряче філе, бо з нього готують більш вишукані страви. Зазвичай його ціна зростає на 5% ближче до новорічних свят у порівнянні з початком грудня, тому ціна на дану позицію може скласти близько 116 грн/кг", - повідомила Литвин.

Також злетить на 4% ціна твердого сиру звичайних сортів. Багато українців його купують не тільки для сирних нарізок, а й для салатів і багатьох інших страв. Ближче до Нового року він коштуватиме близько 276 грн/кг, уточнила експерт.

Як заощадити

Рекомендуємо купити вже зараз бакалію, делікатеси (ікра) і алкоголь. Ці продукти у вас не зіпсуються і дозволять трохи скоротити витрати, якщо ви будете це купувати напередодні Нового року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...