Готуйтеся до газу по 47 грн! Космічні тарифи загрожують майже півмільйону українців

Тариф на газ для постачальника "останньої надії" встановлюється НАК "Нафтогазом України" для населення з грудня за формулою, затвердженою урядом, а не за фіксованою ціною, і на початку місяця її розмір склав 46,7 гривні за кубометр. Послугами ПОН користуються близько 450 тисяч домогосподарств. Про це передала прес-служба "Нафтогазу" на сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Пільгова ціна газу на рівні 7,96 грн/куб.м для побутових клієнтів ПОН діяла по 30 листопада, а з 1 грудня вартість блакитного палива змінилася. За даними компанії, послугами ПОН станом на 3 грудня користуються 453,5 тисячі споживачів.

Функції постачальника "останньої надії" виконує ДК "Нафтогаз України", а клієнтами ПОН є громадяни і компанії, які раптово втратили свого постачальника в разі форс-мажору.

"Акцентуємо! ПОН - це тимчасове рішення для таких споживачів. Вони мають протягом кількох місяців обрати будь-якого нового ринкового постачальника газу. Про це ми постійно нагадуємо і просимо зробити", - звернули увагу в НАК.

Що чекає українців, які залишилися на ПОН

У "Нафтогазі" зазначили, що подібні космічні тарифи 46,7 грн/куб. м для майже півмільйона споживачів на практиці можуть і не торкнутися до кінця нинішнього опалювального сезону. Ось який був знайдений спосіб захистити клієнтів: НАК звернулася до НКРЕКП, з пропозицією автоматичного переведення всіх побутових клієнтів ПОН на умови їх базової річної пропозиції.

"Це дозволить клієнтам отримувати газ протягом усього опалювального сезону за однією з найвигідніших цін на ринку газу - 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу/доставки)", - йдеться в публікації. У "Нафтогазі" додали, що тепер очікується рішення регулятора.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...