Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити тариф на світло, передають Патріоти України.

Це пов'язано з регулярними масованими обстрілами з боку російських окупантів, заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко, пише ТСН.

«Є очікування, і, нарешті, вони офіційно визнали та прораховують й розраховують варіанти. Справді, рішення ухвалюється не Міненерго, рішення прийматиме уряд своєю ухвалою. Це дійсно так. Але Міністерство готується разом із НКРЕКП», — поділився експерт.

За словами депутата ВР, необхідно шукати кошти на відновлення енергетичної системи України у різних джерелах. Це і тариф на електрику для населення, і бюджетна підтримка, і інвестиції.

Кучеренко зазначив, що є держкомпанії, які залежать від бюджету, бо вони перебувають у власності держави. І вони можуть інвестувати у цей ремонт лише бюджетні кошти. Народний обранець назвав цей варіант найімовірнішим.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...