Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити тариф на світло, передають Патріоти України.

Це пов'язано з регулярними масованими обстрілами з боку російських окупантів, заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко, пише ТСН.

«Є очікування, і, нарешті, вони офіційно визнали та прораховують й розраховують варіанти. Справді, рішення ухвалюється не Міненерго, рішення прийматиме уряд своєю ухвалою. Це дійсно так. Але Міністерство готується разом із НКРЕКП», — поділився експерт.

За словами депутата ВР, необхідно шукати кошти на відновлення енергетичної системи України у різних джерелах. Це і тариф на електрику для населення, і бюджетна підтримка, і інвестиції.

Кучеренко зазначив, що є держкомпанії, які залежать від бюджету, бо вони перебувають у власності держави. І вони можуть інвестувати у цей ремонт лише бюджетні кошти. Народний обранець назвав цей варіант найімовірнішим.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...