Готуються до втечі: Росіяни розкрадають у Новій Каховці легендарний коньячний завод "Таврія"

Окупанти вивозять майно із коньячного заводу «Таврія»

Перші місяці окупанти не чіпали легендарне підприємство, тепер же вивозять геть усе.

Окупанти у Новій Каховці на Херсонщині почали грабувати Дім марочних коньяків «Таврія». Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів мер окупованої Нової Каховки Володимир Коваленко.

«З матеріального у нас зараз розкрадається Дім марочних коньяків «Таврія», в якому є й частина муніципальної власності. На «Таврії» їх цікавлять три конкретні речі. Перша – склади вже упакованої продукції. До речі, дивно, що ані в березні, ані в квітні, ані в травні окупанти на цей завод навіть не заходили», – зазначив він.

Міський голова Нової Каховки зазначив, що росіяни за весь час окупації не чіпали завод, а тепер підігнали до нього вантажний транспорт та вивозять майно.

«Ми самі дивувалися. Один раз тільки зайшли десь на початку червня і сказали, що, не дай Боже, зникне хоч одна пляшка – будете жорстко покарані. А на сьогодні туди вже купа вантажного транспорту заїхала. Друге – окрім готової продукції, вивозять також унікальні спирти по 20-30 років витримки, які йшли на такі елітні коньяки як «Імперіал», «Херсон». Заодно вивозять і дорогі бочки, які замовлялися у Франції. І третє – є інформація, що вивозяться лінії автоматичного розливу, зокрема, й нові», – розповів мер окупованого міста.

Володимир Коваленко також зазначає, що рашисти вивозять з міста і людей. Йдеться про літніх людей та пацієнтів низки лікувальних установ.

«Людей теж вивозять. За сто метрів від заводу «Таврія» був психоневрологічний інтернат, з яких 17 лежачих пацієнтів залишили, а 97 людей з розумовими вадами – вивезли. Причому жоден зі співробітників не погодився нікуди їхати. Так само з сусідньої Каховки з будинку літніх забрали людей», – сказав він.

Пограбування приватного житла у Новій Каховці, за словами міського голови, стали «повсякденним явищем».

«Я вже не кажу про пограбування приватного житла, яке є повсякденним явищем. Просто заходять та забирають телевізори-плазми, пральні машини. Людину можуть просто забрати, а її квартиру почистити. Ми очікуємо, що Нова Каховка буде колись звільнена, але поки мова йде тільки про звільнення правобережжя», – наголосив Коваленко.

Нагадаємо, мер окупованої Нової Каховки Володимир Коваленко також розповів, окупанти заселяються у помешкання жителів Нової Каховки та розграбовують місто. Зокрема, рашисти обікрали галерею імені знаменитого художника Альбіна Гавдзинського.

Також раніше у генштабі повідомили, що автошляхами Херсонської області відзначається посилений рух вантажних та легкових автомобілів з награбованим майном. Значні пограбування відбуваються у Бериславі та прилеглих населених пунктах. Зокрема, з підприємств обслуговування електромереж вивозиться майно та ремонтна база.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...