Графік відключення електроенергії в Україні: Як дізнатися, коли у вас відключать світло

Після масових російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України ситуація з електропостачанням залишається складною і нестабільною, передають Патріоти України.

Енергетики докладають максимум зусиль щодо її стабілізації, але для цього потрібен час, тому було прийнято рішення відключати електроенергію в українських містах. Все буде залежати від ситуації і застосуються лише в разі необхідності збалансувати енергосистему.

Графік відключення електроенергії Київ

ДТЕК Київські електромережі опублікував потенційний графік відключень електроенергії. У компанії уточнили, що він буде застосовуватися лише в тому випадку, якщо в операторів виникне необхідність збалансувати енергосистему.

Відключення світла для кожного споживача триватимуть не більше 4 годин поспіль. Всі вулиці столиці розбиті на три групи. Дізнатися, до якої саме групи належить споживач, можна через пошук на сторінці (Ctrl+F): в рядку треба ввести назву вулиці.

Графік відключення електроенергії Дніпро

У зв'язку з воєнним станом в країні і згідно з постановою НКРЕКП № 349 від 26.03.2022, доступ до інформації про аварійні відключення і терміни відновлення електропостачання тимчасово закритий, але дізнатися про аварійні відключення на Вашу адресу можна в каналах обслуговування (контакт-центр, Приватне повідомлення на сторінці компанії в Facebook), повідомивши адресу, за якою відсутнє електропостачання.

Також в підприємстві рекомендують використовувати Чат-бот (Viber, Telegram), де після проходження реєстрації по особовому рахунку ви зможете отримувати інформування про відключення в автоматичному режимі.

Як знайти графік відключення електроенергії в моєму місті?

Ми зібрали список найбільших українських міст та компанії, які їх обслуговують:

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...