Графіки відключення світла в Україні скоро повернуться: Названо ймовірні терміни

Ситуація з електропостачанням в Україні буде стабільною до середини листопада, якщо не відбудуться масовані обстріли енергосистеми. Однак із початком опалювального сезону очікується дефіцит електроенергії, особливо в пікові години вечорами, передають Патріоти України.

Про це розповів директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко в коментарі ЗМІ. "Якщо не будуть потужних системних залпів по 100 ракет конкретно по енергосистемі, жовтень і значна частина листопада будуть стабільними", – зазначає Омельченко.

Окремі атаки на енергетичні об'єкти локального масштабу не призведуть до суттєвих змін, тому населення може розраховувати на відносно нормальну ситуацію з постачанням електроенергії протягом цього періоду. Проте, за словами Омельченка, після зниження температури та початку опалювального сезону уникнути дефіциту електроенергії буде неможливо.

"Коли температура понизиться і розпочнеться опалювальний сезон, споживання електроенергії значно зросте, і дефіцит неможливо буде уникнути", – зазначає експерт. Особливий брак електроенергії очікується у вечірні пікові години – з 18:00 до 23:00, коли навантаження на енергосистему традиційно найбільше.

Омельченко наголошує, що спрогнозувати точну тривалість та частоту відключень електроенергії в цей період неможливо. Відключення можуть залежати від багатьох факторів, включаючи рівень споживання, стан енергетичної інфраструктури та ймовірність нових атак на неї. "А скільки нам доведеться сидіти без світла? Це прогнози не даю, на це скільки кому буде, тому що це неможливо спрогнозувати", – говорить експерт.

З огляду на прогнозований дефіцит електроенергії, державним органам та енергетичним компаніям необхідно заздалегідь підготуватися до зими. Важливими кроками є підтримка та ремонт енергетичної інфраструктури, а також забезпечення населення інформацією про можливі відключення та способи зменшення споживання електроенергії.

Шанси є? В "Укренерго" назвали умову, за якої зима мине без відключень світла

середа, 2 жовтень 2024, 8:44

країна може пройти зиму без обмежень електроенергії при температурі від нуля градусів за Цельсієм і вище. Про це повідомив в.о. голови правління НЕК "Укренерго" Олексій Брехт, пише "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України. "За температури, яка б...

Графіки відключення світла в Україні скоро повернуться: Названо ймовірні терміни

середа, 2 жовтень 2024, 6:49

Ситуація з електропостачанням в Україні буде стабільною до середини листопада, якщо не відбудуться масовані обстріли енергосистеми. Однак із початком опалювального сезону очікується дефіцит електроенергії, особливо в пікові години вечорами, передають П...