Графіки знеструмлень готові: У Міненерго повідомили, чи планується відключення світла в Україні

У Міністерстві енергетики узгодили графіки відключень електроенергії на випадок масованих обстрілів Росією об’єктів енергетичної інфраструктури, але наразі планів щодо відключень світла немає. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в етері національного телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України.

"По готовності генерації й розподільних мереж ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої і світової розвідки, росіяни планують продовжувати атаки на енергосистему", – сказала вона.
З її слів, цьогоріч українські енергетики мають більше підготовки та розуміння щодо боротьби з наслідками масованих обстрілів. Крім того, небо України краще захищене системами ППО.
Раніше директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко повідомив, що найбільший ризик залишитися без опалення і світла взимку у двох великих містах. Це столиця України Київ і південний обласний центр Одеса.
Крім Києва та Одеси, напружена ситуація з електропостачанням з великою ймовірністю буде в таких містах:
Кременчук.
Житомир.
Кропивницький.
Запоріжжя.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...