Гречка по 100 гривень: У чому причина рекордних цін і коли чекати падіння вартості


В Україні підскочила вартість гречки. За словами фермерів, посівів виявилося недостатньо, щоб наситити внутрішній ринок,, передають Патріоти України.

Як йдеться в сюжеті ТСН, з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну вітчизняний ринок зазнав дефіциту. Навесні її вартість зросла двічі. За кілограм зараз просять 100 гривень.

При цьому гречка в магазинах не затримується, її розкуповують. Тривалим дефіцитом гречки не буде, як і її висока ціна. З початком нового врожаю на полицях в магазинах займе своє місце. Зараз там пшенична крупа, її в Україні багато. "Відбудеться здешевлення гречаної крупи на полицях наших магазинах на 20-30 відсотків", – кажуть експерти.

Що відомо про ціни на гречку

Гречка в Україні вже почала дешевшати - станом на 3 серпня середня ціна її становить 88,63 грн/кг. це на 3,07 грн/кг дешевше, ніж у липні, коли вона коштувала в середньому 91,7 грн/кг.

Про це повідомляє "Мінфін". Згідно з його даними в окремих мережах супермаркетів ціна на гречку становить:

  • Metro-93,5 грн / кг;
  • Auchan-78,4 грн / кг;
  • Varus-94 грн / кг.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...