Уже "золота"! Гречка в Україні досягла рекордної ціни: До кінця року вартість крупи підвищиться ще на 15%

Гречка в Україні за останній рік подорожчала більше, ніж інші крупи. Вартість гречки в столичних супермаркетах на сьогоднішній день коливається від 60 до 65 грн/кг. Очікується, що до кінця поточного року вартість крупи підвищиться ще на 10-15%, передають Патріоти України.

Соціальні сорти гречки підскочили в ціні до 44 грн/кг, гречану крупу на вагу можна купити від 45 до 60 грн/кг. Експерти прогнозують найбільший стрибок цін на листопад-грудень. Ціни на гречку будуть залежати від багатьох факторів, в тому числі від фінансових можливостей виробників. Слід дочекатися врожаю, тоді можна буде точно міркувати про дефіцит крупи і подальше зростання цін.

За останні два роки ціни на гречку почали підвищуватися через дефіцит крупи в нашій країні, який був спровокований припиненням поставок з Росії. Місцеві виробники в останні роки почали садити менше гречки через низьку закупівельну ціну - від 5 до 20 грн / кг. Без імпорту гречки українці не виживуть, адже з початком осені ми починаємо їсти більше каш і попит на крупи підвищується. Жнива тільки почалися, залишається сподіватися, що урожай буде не нижче середніх показників.

Крім гречки подорожчали й інші крупи, зокрема, кукурудзяна, горохова і ячмінна крупа. Подешевшало тільки пшоно. За кілограм цієї крупи українцям потрібно віддати всього 18 гривень.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...