Грюкати у двері майбутнього: Китайський старт-ап представив розумний електромобіль-трансформер

Human Horizons представив прототип свого першого серійного електромобіля HiPhi 1 без ручок на дверцятах. Розумна машина сама вирішує, коли їх відкривати.

Компанія, яка зробила ставку на технологічність, створила щось настільки дивне, що навіть сама не змогла класифікувати своє дітище. В результаті, його визначили, як «електрокроссовер-суперкар преміум-класу», повідомляють Патріоти України.

Але справа не лише в дизайні. Новинка в самому повному розумінні претендує на звання «розумної». Щоб догодити всім примхам свого власника, її оснастили більш ніж 550 датчиками. Які покликані контролювати все, що відбувається в салоні, включаючи запахи. За обробку всіх зібраних даних відповідає система HOA (орієнтована на людину архітектура). Вона адаптивна і самостійно вчиться приймати потрібні рішення.

Та й виглядає авто зовсім нетипово. Багато в чому, звичайно, завдяки складному механізму відкривання дверей. До слова, на останніх взагалі немає ніяких ручок. Всі вони оснащені електричним приводом, а коли їх відкривати - вирішує комп'ютер. Орієнтуючись при цьому на датчик розпізнавання осіб.

Перші серійні HiPhi 1 належний зійти з конвеєра в 2021 році. Випускати їх стануть на заводі, де колись збирали авто KIA - Human Horizons викупила його і зараз модернізує.

Виробник запропонує покупцям дві версії: заднеприводную і повнопривідну. Другу намір оснастити двома електромоторами на 272 к.с. Цього вистачить, щоб розігнати 2-тонний автомобіль до 100 км / год за 3,9 секунди. У максимальній комплектації встановлять батарею ємністю 96 кВт-год. Що забезпечить запас ходу близько 645 км.

Раніше повідомлялося, що компанія BAIC BJEV, дочірнє підприємство китайського автовиробника BAIC, має намір випустити до 2021 року шість нових моделей електромобілів на базі трьох платформ BEV. Новими моделями будуть седани, позашляховики і фургони. На даний момент, будь-якої конкретної інформації про нові моделі в компанії не озвучили. Однак розсекретити характеристики можуть в недалекому майбутньому, адже для виробництва нових електромобілів залишилося не так багато часу.

Джерело: Електровісті

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...