Грошей не вистачає? Спливли тривожні дані про обіцяне підвищення пенсій в Україні

У Кабінеті міністрів пообіцяли виплатити пенсіонерам одноразову допомогу в 1000 гривень і по 750 грн пенсіонерам старше 80 років, на що необхідно витратити близько 10,5 млрд гривень, таких коштів у бюджеті поки немає, передають Патріоти України.

В уряді уточнили, що для здійснення виплат пенсіонерам планують оптимізувати бюджет, але для цього необхідно затвердити відповідний законопроект у Верховній Раді. Законопроект про зміни у державний кошторис вже переданий до парламенту.

У той же час є можливість врегулювати ситуацію з наповненням бюджету за рахунок кредитів Міжнародного валютного фонду, де обіцяли виплатити Україні до 10 млрд доларів в разі запуску певних реформ. Відповідні законопроекти - про ринок землі і про заборону повернення націоналізованих банків колишнім власникам, проголосовані депутатами в першому читанні.

Джерело: Апостроф

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...