Грошову допомогу на оплату комуналки українцям видаватимуть інакше: Що змінилося

В Україні в найближчому майбутньому спростять оформлення і отримання грошової допомоги на оплату послуг ЖКГ. Відповідні зміни анонсувала міністр соціальної політики Оксана Жолнович, передають Патріоти України.

Зокрема, повідомлення про право на субсидію надсилатимуть через "Дію", а громадяни можуть або приймати пропозицію про нарахування допомоги, або відмовитися від неї.

Таким чином, каже Жолнович, українцям, які витрачають на комуналку більше 15% доходів, будуть в превентивному порядку пропонувати оформити субсидії.

"Ми зможемо сказати – ви маєте право на субсидію. Ми бачимо, що у вас п'ять членів сім'ї проживає разом, ось ваші доходи – ми зробили верифікацію. Ваші витрати по комуналці більше, ніж ваші доходи в процентному співвідношенні. І ми можемо вам таку допомогу запропонувати", – сказала чиновниця.

За словами міністра, пропозиції формуватимуться на даних державних органів про доходи кожного домогосподарства та його витрати на комунальні послуги. При цьому на момент надходження повідомлення в Дії для потенційного субсидіанта вже сформують пакет документів у Пенсійному фонді (саме його співробітники займатимуться нарахуванням виплат).

Після цього людина зможе або відмовитися від допомоги, або підтвердити її через "дію", Електронний кабінет ПФУ, або просто в офлайн-форматі.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...