Гривня почала стрімке падіння: Долар подорожчав і пробив нову позначку

Національний банк України у п'ятницю, 31 січня, зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 24,91 грн/$. Порівнюючи з попереднім робочим днем американська валюта подорожчала на 7 копійок. Про це свідчать дані НБУ, передають Патріоти України.

При цьому котирування на міжбанківському валютному ринку вже подолали психологічну позначку в 25 грн/$. Станом на 13:00 долар торгується на рівні 25,01-25,04 грн/$.

Курс гривні щодо євро НБУ зафіксував на рівні 27,47 грн/€. У такий спосіб за день європейська валюта подорожчала на 15 копійок.

Національний банк України формує курси долара та євро щодо гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.

Крім того, середній курс американської валюти у продажу в банках виріс на 7 копійок – до 25,03 грн/$. Водночас середній курс продажу євро в банках піднявся на 10 копійок і склав 27,61 грн/€.

"Шкода переважає суспільний інтерес": Податкова приховує податки, сплачені Telegram до бюджету України

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:31

Державна податкова служба не розкриває суми податків, які сплатили компанії «Телеграм месенджер інк.» і «Телеграм груп інк.», оскільки «шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні». Про це йдеться у відповіді на запит...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...