Гривня покаже стрімке падіння? Експерт пояснив, яким буде курс долара наприкінці 2024 року - початку 2025-го

У грудні поточного року американська валюта здорожчає до 42,5 гривень, а наступного — до 48 гривень. Про це сказав виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі День.LIVE, передають Патріоти України.

З його слів, 45 гривень за долар було закладено в бюджет, а Нацбанк слідкуватиме за закладеними в документ макроекономічними курсами.

"Це раніше ми мали один курс, який закладався в бюджет, другий, який формувався на ринку. Наразі, по суті, єдиним джерелом постачання валюти на внутрішній ринок України, є інтервенція НБУ", — пояснив він.

Нагадаємо, Національний банк України торік відмовився від фіксації офіційного курсу гривні до долара. За цей час долар подорожчав майже на 13% через низку причин.

"Розраховується індивідуально": Хто може отримати субсидію в Україні та за яких умов

вівторок, 15 жовтень 2024, 12:48

Субсидія надається, якщо домогосподарство витрачає на оплату комунальних послуг більше, ніж визначена для неї обов'язкова сума. Міністерство соціальної політики України пояснило, які категорії громадян можуть її отримати, передають Патріоти України. «Ц...

Удару не минути? Експерт пояснив, як історичне підняття податків вплине на ціни на АЗС

вівторок, 15 жовтень 2024, 12:36

Напередодні ухвалили підвищення податків для населення і бізнесу, зокрема нововведення стосуються мереж АЗС. Так, запровадили авансовий податок на прибуток: кожна заправка платитиме 60 тисяч гривень. Це може спричинити 5-6% недолив палива. Про це розпо...