Hyperloop Омеляна поступився авіатаксі Криклія: Новий міністр транспорту розповів про грандіозні плани

Міністерство інфраструктури прагне, щоб в Україні затребуваною стала модель авіатаксі - для цього міністерство, зокрема, пропонує скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення. Про це в інтерв'ю журналу НВ заявив голова відомства Владислав Криклій, зазначають Патріоти України.

"У нас є правильна законодавча ініціатива: ми прибираємо податок на додану вартість на внутрішні перевезення. Надалі хочемо по акцизах попрацювати в цьому ж напрямку", - розповів міністр.

"Хочеться більше таких авіамаршрутів, як Київ - Запоріжжя, коли ціна порівнянна з залізничним квитком або на 15−20% дорожче. І ми маємо все більше таких маршрутів запускати", - підкреслив він.

За його словами, у 2019 році пасажиропотік в Україні збільшився трохи менше, ніж на 20%, і потенціал для зростання є.

"Нам є куди рости, ми тільки підходимо до показників Молдови. А треба все-таки набирати темпи. Для цього ми вивчаємо можливість здачі в концесію чотирьох аеропортів", - заявив Криклій.

За його словами, йдеться про аеропорти Львова, Херсона, Запоріжжя і Чернівців.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...