І куди зникають гроші, якщо вже й на пенсії немає? Стало відомо, скільки податків щомісяця сплачує кожен українець зі своєї зарплати

Українці щомісяця платять податки зі своїх зарплат, але не всі знають, про які суми йдеться. За даними опитування дослідницької компанії Gradus, 26,4% громадян не знають, скільки грошей відраховується з їх доходів щомісяця, зазначають Патріоти України.

Із 654 опитаних лише 18,7% платять податки самостійно, за 68,2% платить роботодавець, взагалі не платять 5,2%, і ще 5% не змогли відповісти, чи платять вони податки.

Про те, скільки та які податки сплачуються щомісяця з їхньої зарплати знають 64,2% опитаних. Відповідно, 26,4% громадян не знають, про яку суму йдеться. Серед них 36,1% українців віком від 18 до 24 років.

Які податки на зарплату платять офіційно працевлаштовані українці

З 1 грудня 2021 року відрахування із зарплати досягли 1267,5 грн. З жовтня 2022 року планується підвищення "мінімалки" з 6500 грн до 7600 грн, відповідно, сума податків зросте до 1306,5 грн. Сюди входять ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) у розмірі 18%, та військовий збір – 1,5%.

Крім того, вже дуже скоро українцям доведеться сплачувати податки з додаткових видів діяльності. Податки із підробітку доведеться платити щомісяця у розмірі 5,5%. Цю суму зобов'язують платити таксистів та перукарів, репетиторів, домробітниць та дресирувальників собак, а також фотографів, нянь, астрологів та психотерапевтів.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...