І нехай скрепи луснуть від люті: "Антонов" випустив перший серійний літак без російських деталей

Ан-178 складається з американських і вітчизняних деталей.

Українське державне підприємство "Антонов" випустило перший серійний транспортний літак, в якому немає російських комплектуючих. Ан-178 складається з американських і вітчизняних деталей. Про це повідомив президент компанії Олександр Лось, передають Патріоти України.

"Це перший літак без єдиної російської деталі. Нас звинувачують в тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком військової російської агресії в 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок поставки важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників", – пояснив він.

Лось підкреслив, що близько двох третин обладнання надали американські корпорації, ще третина – вітчизняна. "Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще в 2010-2011 роках при розробці проекту Ан-178. В 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу", – зазначив президент "Антонова".

Ан-178 є близькомагістральним транспортним літаком з турбореактивними двигунами. Підприємство "Антонов" розробило його на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Створення літака почалося ще в 2010 року, а у свій перший політ він відправився в травні 2015-го.

Джерело: Укрінформ

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...