І поскаржитися росіянам більше нікуди: Країни-боржники перестали погашати взяті у РФ кредити

Росія перестала отримувати виплати за боргами від інших країн, яким раніше видала міждержавні кредити. Все через введені Заходом санкції. Про це йдеться у звітних документах Міністерства фінансів Росії, які опинилися в розпорядженні видання РБК, передають Патріоти України.

Як випливає з фінансової звітності Мінфіну РФ, за минулий рік Росія отримала у вигляді відсотків від своїх боржників менше чверті від тієї суми, яка була запланована. Замість 48,68 млрд руб. Іноземні позичальники передали до бюджету країни-агресора тільки 11,13 млрд.

Причиною такої суттєвої нестачі російський Мінфін вказав "запроваджені санкційні обмеження". Зокрема згадуються заборони з боку США і ЄС на фінансові операції з російськими Центробанком, Мінфіном, Фондом національного добробуту та іншими фінустановами.

На поточний рік Мінфін Росії запланував надходження за цією статтею на рівні 40,3 млрд руб. Однак до теперішнього моменту – через майже три місяці з початку року – боржники заплатили Росії всього 0,3 млрд руб.

Зазначається, що на 1 січня 2022 року найбільшими державними боржниками Росії були Білорусь (близько $8,5 млрд), Бангладеш (близько $4,4 млрд), Індія ($3,3 млрд), В'єтнам ($1,5 млрд) та Ємен (близько $1,2 млрд).

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...