І це лише початок червня: Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: скидання води з найбільшого водосховища півострову зупинено

2020 рік став для Криму найпосушливішим за 150 років спостережень. Через це підконтрольна РФ "влада" анексованого півострова тимчасово призупинила скидання води з Білогірського водосховища, зазначають Патріоти України.

Як пишуть "Крим.Реаліі" з посиланням на Тайганське управління зрошувальних систем, скидання з водосховища "призупинено з метою збереження корисного запасу води у водоймі напередодні найпосушливіших місяців року – липня і серпня".

Скидання води з Білогірського водосховища зупинено

При цьому із суміжного Білогірському Тайганського водосховища продовжується скидання води в річку Бьюк-Карасу, яку використовують для потреб Східного Криму.

Білогірське водосховище живить водою, зокрема, найбільший в Європі парк левів "Тайган". У травні верхів'я Білогірського водосховища повністю пересохли.

Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: "влада" пішла на радикальні заходи
Тим часом у Всеросійському науково-дослідному інституті з проблем цивільної оборони та надзвичайних ситуацій зі свого боку сппогнозували низький рівень води у водосховищах і річках на території Криму влітку 2020-го. Російські фахівці вважають, враховуючи дані Росгідромету, що низька зволоженість ґрунту може стати причиною посухи на півострові, літо принесе з собою спеку, посуху, торф'яні пожежі та інші катаклізми.

Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: "влада" пішла на радикальні заходи



Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...