І це ще не було морозів: Поки Зеленський зі "слугами" заперечує можливість віялових відключень електрики, третина українців вже сиділи без світла

Від початку цьогорічного опалювального сезону в домівках майже третини українців уже відключали світло. Про це свідчать результати опитування, яке проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 26-29 листопада 2021 року, зазначають Патріоти України.

Майже 30% українців респондентів кажуть, що від початку опалювального сезону вже зіткнулися з відключенням електроенергії у квартирі чи будинку. 70% заявили, що поки відключень не було.

Більшість опитаних звинувачує в енергетичній кризі владу. Зокрема, 34,9% опитаних головною причиною кризових явищ в енергетиці назвали некомпетентність української влади. А 17,6% респондентів вважають причиною кризи корумпованість влади.
21,9% вважають, що енергетичну кризу спричинили навмисні дії українських олігархів. Лише 8,2% вважають, що причиною є ситуація на світових ринках газу та вугілля.

Під час дослідження методом телефонних інтерв’ю КМІС було опитано 1203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для дорослого населення України.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...