І це ще не кінець! Ціни на вершкове масло в Україні рекордно підскочили, названо головну причину

Вартість вершкового масла на ринках і в магазинах України сильно зросла. Економісти дають невтішний прогноз і стверджують, що ціна найближчим часом тільки зростатиме, повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

За словами експертів, причина зростання вартості – в активному експорті. Так, у грудні найбільше вітчизняного вершкового масла продали у такі країни:

  • Казахстан,
  • Молдова,
  • Азербайджан,
  • Грузія,
  • Ізраїль.

Загалом лише за грудень 2021 року з України вивезли понад 1,5 тисячі тонн вершкового масла. За прогнозами економістів, вартість продукту зростатиме до того часу, поки не стане вигідно завозити вершкове масло з-за кордону.

Наскільки подорожчало вершкове масло

Згідно з даними Держслужби статистики України, за 2021 рік ціни на вершкове масло зросли на 13,8%. Минулого року середня вартість продукту в Україні (жирністю 72,5%) зросла з 44,44 грн за 200-грамову пачку до 50,59 грн. Зараз найбільш бюджетна пропозиція вершкового масла становить 39,99 грн за упаковку, а найдорожче – 59,80 грн.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...