І ці туди ж: Молдавські фермери вимагають обмежити імпорт зерна з України

Відсутність обмежень, на думку молдовських аграріїв, може призвести до блокування експорту їхніх зернових до Румунії

Молдавська Асоціація фермерів Forța Fermierilor просить уряд обмежити імпорт зерна та олійних культур із України, як це робиться у Румунії та Болгарії. Відповідна заява асоціації була оприлюднена у вівторок, 19 листопада.

У ній фермери зазначають, що оскільки з 1 січня 2024 року влада пообіцяла скасувати надзвичайний стан у країні, це призведе до зняття рішення про ліцензування імпорту української агропродукції. За словами представників асоціації, це негативно вплине на молдовських фермерів та експорт продукції в Румунію. Тому у новому році від уряду вимагають ввести механізми обмеження імпорту, подібні до тих, що діють у Румунії та Болгарії.

"Відсутність обмежень імпорту розбалансує внутрішній ринок і поставить під загрозу експорт зернових, кукурудзи та соняшнику в Румунію, яка неодноразово попереджала нашу країну про небезпеку реекспорту зернових та олійних культур із України", – заявили в асоціації.

Там також наголошують, що блокування експорту в Румунію стане справжньою катастрофою для молдовських фермерів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...