І тут "пролетіли": Скільки платять жителям різних країн за вакцинацію від коронавірусу - Україна на дні рейтингу


В Україні з 19 грудня можна буде отримати віртуальну 1 тисячу гривень за повний курс вакцинації. Але витратити їх на все що завгодно не вийде - вона виключно для абонементів в спортзал, відвідування кінотеатрів або квитків для подорожей по країні, передають Патріоти України.

Як говориться в матеріалі "Слово і діло", наразі грошову винагороду за вакцинацію від коронавірусу отримають жителі восьми країн, суми варіюються від 570 до 4500 гривень. Україна, очікувано, в самому низу рейтингу, менше платять тільки в Сербії та Монголії.

Так, у Греції молодим людям за щеплення однією дозою вакцини платять 150 євро, що в перекладі на гривні приблизно 4 з половиною тисячі. У Москві громадянам старше 65 років за повний курс вакцинації платять 10 тис.рублів (3,5 тис. грн). Програму для літніх людей ввели і в Латвії. Там громадяни старше 60 років протягом 5 місяців (з листопада по березень) отримуватимуть щомісячні виплати в розмірі 20 євро, що загалом дорівнює 3 тисячам гривень.

Де ще платять більше, ніж в Україні

  • У Нью-Йорку, США, громадянам платять по 100 доларів за вакцинацію однією дозою – це дорівнює 2 651 грн. Таку ж виплату отримують батьки за вакцинацію дітей.
  • У Грузії за щеплення 1 дозою вакцини пенсіонери отримують по 200 ларі (1 666 грн).

Менше, ніж в Україні, згідно з даними аналітиків, платять у двох країнах. Мовиться про:

  • Сербію, де громадянам, які отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, видають 3 тисячі сербських динарів (780 грн).
  • Монголії, де по завершенню курсу вакцинації виплатять 50 тисяч тугриків, які дорівнюють 570 гривням.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...