Яйця в Україні дешевшають: Економісти розповіли, якими будуть ціни до кінця червня

Яйця в Україні дешевшають другий місяць поспіль. В Інституті аграрної економіки розповіли, що основна причина здешевлення яєць – збільшення пропозиції на ринку. На сьогоднішній день середня вартість десятка яєць не перевищує 55 грн, тоді як у квітні яйця коштували 70-80 грн/10 штук, передають Патріоти України.

Яєць на ринку зараз достатньо. Це пов'язано із збільшенням продукції приватних господарств, які виробляють приблизно половину всього обсягу яєць в Україні. Також влітку традиційно кури несуться краще, у порівнянні із зимовим періодом.Експерти очікують на подальше зниження цін на яйця до середини літа. Лише за останній місяць продукт подешевшав на 12,7%.

Скільки коштують яйця у супермаркетах

Станом на 6 червня, яйця курячі виробника "Квочка" коштують у середньому 54,45 грн за 10 штук. Найдешевше ці яйця можна купити в "Ашан" - 53,90 грн. Яйця курячі "Ясенсвіт" продаються за 54,89 грн/10 штук. У Varus цінник на ці яйця складає 48,60 грн. За 18 яєць потрібно віддати 109,23 грн, за 30 штук – вже 179,30 грн.

Варто врахувати, що у кожному супермаркеті також продаються нефасовані яйця (поштучно). Їхня вартість, як правило, нижча. При цьому якість не гірша, ніж фасованих.

Зазвичай, це продукція приватних господарств або виробників, які просто не можуть дозволити собі витрати на упаковку. Їхня поточна ціна, за даними Інституту аграрної економіки, коливається на сьогоднішній день у межах від 37,9 грн (Varus) до 52,5 грн (Auchan)

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...