Яйця в Україні продаватимуть по-новому: Які з'являться і навіщо введуть класи

В Україні Міністерство аграрної політики планує змінити вимогу до курячих яєць. Перед продажем їх мають поділити на класи, вагу. Про це йдеться у проєкті наказу, опублікованому на сайті Мінагро, передають Патріоти України.

Так, яйця курячі хочуть поділити на два класи: "А" та "В". Яйця класу "А" повинні бути чистими, шкаралупа має бути чистою та непошкодженою, жовток – малорухливий, без чітких контурів. Не повинно бути сторонніх запахів тощо.

Водночас яйця класу "А" поділять і за вагою:

  • "XL" ("дуже великі"): яйця, вага яких становить 73 г і більше;
  • "L" ("великі"): яйця, вага яких становить 63 г і більше, проте менш ніж 73 г;
  • "М" ("середні"): яйця, вага яких становить 53 г і більше, проте менш ніж 63 г;
  • "S" ("малі"): яйця, вага яких становить менш ніж 53 г.

"Документ передбачає: сортування яєць за їхньою якістю та вагою; штампування яєць, маркування упаковок (контейнерів) та транспортної тари для яєць", – йдеться в публікації.

Документ розроблено з урахуванням рекомендацій та директив ЄС. Водночас яйця класу "В" – усі, які не відповідають якості класу "А".

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...