Як дізнатися, чому вдома немає світла та подати аварійну заявку: Українцям дали інструкцію

Щоб дізнатися, чому у вас вдома немає світла і за необхідності зробити аварійну заявку, потрібно виконати три кроки. Насамперед, перевірити, чи не здійснюється в цей час якийсь із видів відключень – аварійних, стабілізаційних чи екстрених, передають Патріоти України.

Мешканці Києва можуть це зробити тут, повідомили уДТЕК Київські електромережі. Якщо відключень немає, слід звернутися до відповідного органу для перевірки внутрішньобудинкових мереж:

  • ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку);
  • ЖБК (житлово-будівельний кооператив);
  • УК (управляюча компанія).

"Вони відповідають за електромережі всередині будинку. І мають перевірити, чи в нормальному стані ті перебувають", – пояснили в компанії.

Якщо ж із внутрішньобудинковими мережами все гаразд, ОСББ, ЖБК чи КК мають звернутися до самої ДТЕК Київські електромережі – для проведення перевірки та ремонту.

Тим часом, 11 грудня у Києві діють оновлені графіки стабілізаційних відключень. Вони враховують складну ситуацію в енергосистемі після останніх масових обстрілів.

Як користуватися графіком вимкнень світла

Відключення залежить від адреси. При цьому протягом доби гарантовано подавати електроенергію протягом 4-6 годин, а гарантовано відключати – протягом 9-12 годин. Решта часу – сіра зона (світло відключатимуть лише за потреби).

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...

Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

вівторок, 14 травень 2024, 2:35

Ірландія цього тижня розгляне питання про скорочення державної підтримки для шукачів притулку та біженців, у тому числі тих, хто прибув з України, з метою приведення системи відповідно до систем інших європейських країн. Про це у понеділок заявив прем'...