Як карантин вдарив по бізнесу в Україні: Сумні цифри

В Україні через карантин були змушені призупинити діяльність 29% компаній, при цьому ще 6% - повністю закрили бізнес. Про це повідомляє Opendatabot з посиланням на Товариство українських підприємців і Ukrainian Marketing Group, передають Патріоти України.

Так, згідно з їхніми даними, з 50 тисяч закладів громадського харчування в Україні більшість не змогли перебудувати свою роботу для доставок продуктів і 2,5 тисячі закладів вже припинили роботу. Продажі закладів громадського харчування в Україні до 29 березня скоротилися, в середньому, на 73%; в столиці падіння продажів склало 78%, в Харкові - 73%, в Дніпрі - 65%.

На ринку нерухомості також спостерігається відчутне падіння - ціни на оренду житла впали приблизно в три рази.

Кількість замовлень одного з лідерів на ринку таксі в Києві та Одесі впала майже в три рази. Також уточнюється, що частина сфер бізнесу залишилася без доходів, зокрема, розважальний і транспортний бізнес.

Третина власників бізнесу повідомляють про падіння доходів на 90-100% з початку карантину, їм доводиться звільняти співробітників. Власники малого і середнього бізнесу стверджують, що їхні доходи зменшилися на 25-50% в порівнянні з докарантинним періодом, тут звільняють до 50% співробітників. Втрати доходів великих підприємств становлять 10-25%, там прогнозується скорочення штату на 25%.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...