Як не платити за світло, якщо у квартирі ніхто не живе - інструкція

Українцям необхідно дотримуватись кількох рекомендацій у разі, якщо платіжки за світло продовжують приходити незважаючи на те, що у квартирі ніхто не проживає, передають Патріоти України.

У компанії наголошують, що у разі наявності автоматичної системи обліку електричної енергії робити нічого не треба - тоді оператор бачить, що електроенергію не споживають, тож нарахувань не буде.

Якщо ж така система відсутня, то споживачам нараховуватимуть середньодобові показники, оскільки оператор не знає, чи проживає хтось у квартирі.

Щоб уникнути нарахувань необхідно:

  • вимкнути всі електричні прилади і щомісяця передавати одні й самі останні зафіксовані показання лічильника;
  • також можна звернутися до оператора та тимчасово припинити електропостачання - потім його можна буде включити повторно.

Як передати показання лічильника

Зазначимо, що українцям необхідно передавати показання лічильника за два дні до кінця місяця та протягом трьох наступних днів. Їх можна повідомити за допомогою: мобільного додатка, особистого кабінету на сайті YASNO, чат-ботів YASNO у Viber або Telegram, сторінки YASNO у Facebook.

Ще один удар! В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

субота, 28 вересень 2024, 11:56

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної ...

Чи чекати падіння гривні: Українцям розповіли, за яким курсом мінятимуть долари в банках та обмінниках

субота, 28 вересень 2024, 11:30

В українських банках очікується відчутна зміна курсу готівкового долара – насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (30 вересня – 6 жовтня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн. Увечері ж 26 верес...