Як Україні відмовитися від кредитів МВФ: Економіст озвучив найкращий сценарій

Економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов пояснив, чи потрібні Україні кредити Міжнародного валютного фонду і чи виживе наша країна без грошей МВФ, повідомляють Патріоти України.

За словами експерта, якщо Україна продовжить свою нинішню бюджетну політику, то без кредитів Міжнародного валютного фонду вижити буде неможливо, тому їх потрібно буде регулярно отримувати. При цьому ніколи не з'явиться можливість повністю виплатити борги.

"У цьому випадку рано чи пізно настане дефолт, і в Україні буде дуже серйозна криза - і бюджетна, і економічна, і валютна" - сказав Ілларіонов під час чату на Главреді.

При цьому, за словами економіста, є альтернатива. Потрібно зайнятися радикальним скороченням бюджетних витрат і проводити економічні реформи, які призведуть до ліквідації бюджетного дефіциту, істотного скорочення державних витрат в Україні та появи бюджетного профіциту.

"Після чого, переконавшись, що ця ситуація стала стійкою і довготривалою, можна буде відмовитися від кредитів МВФ. Тоді можна буде поступово виплатити цей борг, що вже накопичено. Тоді Україна зможе перейти на довгострокове стійке економічне зростання без кредитів МВФ. Такий варіант розвитку ситуації був би для України найкращим", - зазначив Ілларіонов.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...