Як в Україні створюють сонячні панелі (відео)

Підприємство на сьогоднішній день є єдиним в країні.

Українська компанія Квазар показала, як виготовляє сонячні панелі на своїй фабриці, розташованій в Києві, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

Для виробництва головного компонента сонячних панелей інженери використовують кварцовий пісок або кремінь. Спочатку камені поміщають в спеціальні печі, в яких проходить штучне вирощування гігантського кристала. Весь процес герметичний і вимагає високих температур - понад 1400 градусів.

Процес росту кристалу в середньому займає близько двох діб. Надалі кристал обробляється під променями світла, які зв'язують його структуру.

Згодом монокристал потрапляє вже в цех, де його ріжуть на пластинки і покривають спеціальною плівкою, яка притягує до себе сонячне випромінювання. Також всі ці елементи споюють між собою спеціальним волокном.

З одержані стрічок конструюють сонячні панелі, які також ламінують, щоб пластини трималися між собою і не псувалися від погоди. На підприємстві стверджують, що ці панелі повинні прослужити понад 20 років.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...