Як за часів агонії СРСР: Великий урожай зерна у Росії виявився фікцією

Практика «малювання» даних щодо врожаю, яка була поширена в Радянському союзі, схоже, повертається в Росію, зазначають Патріоти України.

«Регіональні органи чинять тиск на сільгоспвиробників сьогодні для того, щоб вони «давали вал», і за площами, і за врожаями», погрожуючи інакше припинити субсидії та держпідтримку, розповів керівник Російського зернового союзу Аркадій Злочевський.
За його словами, з цим явищем аграрії зіткнулися минулого року, а цього ситуація повторюється. "Це формує досить серйозний ризик приписок у тій статистиці, яка збирається в країні", - сказав Злочевський (його цитує "Інтерфакс").
За даними Мінсільгоспу, на даний момент прибрано врожаю з 97% посівної площі та отримано 125,7 млн тонн у бункерній вазі. У чистій вазі, виходячи з офіційної статистики, РЗС прогнозує 121,6 млн. тонн. "Але питання об'єктивності цієї статистики залишається, мабуть, доведеться протягом сезону якось відстежувати і дивитися, виявляти коефіцієнт недостовірності, скажімо так, скільки з цих даних приписано", - сказав Злочевський.
У серпні Мінсільгосп США різко знизив прогноз щодо збирання зернових у Росії, а врожай пшениці оцінив лише у 72,5 млн тонн — на 13,5 млн (15%) менше, ніж роком раніше.
Слідом прогнози щодо врожаю знизили РадЕкон та ІКАР, посилаючись на несподівано слабкі дані Росстату про площі під озимою пшеницею: з торішніх 16,9 млн гектарів вони впали до 15,6 млн.
Посушлива погода, яка встановилася наприкінці червня-липні в основних регіонах, також обіцяла недобір зерна в Центрі та Поволжі. Врожайність зібраної пшениці в ЦФО впала на 24% рік до року, у ПФО — на 45%. Російський Мінсільгосп чекав урожай у розмірі 81 млн. тонн пшениці, але згодом знизив оцінку до 77,8 млн. тонн.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...