Як зміняться ціни на продукти після продовження карантину: Озвучено прогноз для України

Ціни на продукти в Україні вже поступово почали зростати. Але, як вони зміняться після того, як карантин продовжать. Про це розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передають Патріоти України.

"У боротьбі з коронавірусом влада одночасно зробила дві речі: ввела карантин, закривши речові та продуктові ринки, промтоварні магазини і так далі і припинили всяке транспортне сполучення в країні, – каже Олег Пендзин. - Для запобігання поширенню епідемії це добре, для економіки - погано. Приватні підприємці залишилися без заробітку. Багато найманих працівників, нібито працюють віддалено, за фактом перебувають в оплачуваних і неоплачуваних відпустках. На кілька місяців у них вистачить продуктів і заощаджень. А далі, якщо карантин продовжиться, почнеться елементарний голод. Влада навряд чи ризикне вводити продуктові картки, це вкрай непопулярний захід. Значить, їм доведеться створювати якісь центри роздачі продуктів нужденним або виплачувати всім підряд грошову допомогу. І не тисячу гривень, як обіцяють пенсіонерам, а набагато більше. Повертаються трудові мігранти з повними кишенями зароблених доларів. Вони сприятимуть зростанню цін на продукти. Основна маса населення опиниться в дуже важкому становищі".

Експерт також зазначив, що у квітні почнеться сезон масової посадки картоплі. А доїхати з міст до фазенд зможуть небагато, адже транспортне сполучення між регіонами зупинено: не ходять ні автобуси, ні електрички. Як влада стане вирішувати цю аграрну проблему - теж поки що неясно. Але вирішувати її треба, інакше восени можуть виникнути складності гірше коронавірусу.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...