Як змінилися субсидії з 1 серпня: Українцям розповіли, що треба знати

В Україні в серпні житлова субсидія залишається на рівні 300-400 грн. Сукупність доходу для призначення допомоги від держави залишиться на такому ж рівні, як і раніше, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL розповість, як зміняться субсидії в серпні.

Якщо в період COVID-пандемії витрати на комуналку мали перевищувати 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї, щоб було призначено допомогу, то незабаром через скасування карантину з 1 серпня планку було підвищено до 20%.

Але, знову ж таки, у зв'язку з воєнним становищем, все залишилося на рівні 15%. Це рішення діятиме і протягом одного місяця після скасування. Варто зазначити, що українцям, які отримували допомогу протягом опалювального сезону, її продовжать автоматично.

При цьому декому все одно потрібно буде подати заявку заново – якщо у складі домогосподарства є ВПО (внутрішньо переміщені особи), хтось орендує житло на проживання і оплачує там "комуналку" або кількість зареєстрованих осіб у квартирі менше, ніж тих, хто там фактично мешкає. Зазначимо, розмір субсидії у період, який не опалюється – з квітня до жовтня – становить приблизно 350-400 грн.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...