Як зняти гроші з карти, коли банкомати не працюють: Лайфхак для українців

Українці змушені жити за умов регулярного обмеження електропостачання. Вони не завжди мають змогу зняти гроші у банкоматах. Однак отримати свої кошти можна й іншими способами, передають Патріоти України.

Жителі як великих, так і маленьких населених пунктів України зіткнулися з відсутністю електрики, яку подають у певний час – для ремонту об'єктів інфраструктури та економії ресурсу після ракетних атак російських окупантів.

За відсутності електроживлення банкомати не працюють. Зняти готівку можна на заправках, касах супермаркетів, а також в аптеках. Українці минулого місяця у жовтні зняли таким чином 1,6 млрд грн - на 12% більше, ніж у вересні.

Каси супермаркетів

Отримати гроші на касі у торговій мережі можна, якщо

  • вибрати потрібну продукцію;
  • розрахуватися за покупку карткою Mastercard чи Visa;
  • попросити касира зняти для вас готівку;
  • ввести PIN-код для підтвердження операції.

Зверніть увагу, що картками Приватбанку діє обмеження – можна зняти не більше 6 тис. грн на один чек. Кошти на касах видають в АТБ, Сiльпо, Thrash! Траш!, Форі, Ашані, Новій лінії, Епіцентрі, КОЛО, Варусі, Копійочка та багатьох інших. У магазинах можуть діяти інші правила видачі готівки – і суми будуть змінюватися.

АЗС та аптеки

В аптеках та на заправках можна зняти гроші з пластикових карток так само, як і в супермаркетах. Послугу надають в аптеках мереж Копійка, АНЦ, 911, Аптека оптових цін, Шар@, Аптека 03, Партнер, Аптека низькі ціни №1, Перша Аптека, Дешево, Біла Ромашка.

Українці також можуть звертатися до АЗС мереж БРСМ-Нафта, ОККО, Укрнафта та WOG. У мережі ОККО не стягується комісія за зняття готівки, якщо клієнти купують не лише паливо, а й інші товари

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...