Яка робота буде найбільш популярною в Україні після закінчення війни: ChatGPT та експерти озвучили список

Після закінчення війни в Україні найбільш популярними будуть сфери роботи, пов'язані з відновленням інфраструктури та будівництвом. Наприклад, будівництво доріг, мостів, житлових будинків та інших будівельних проєктів може потребувати значної кількості робочої сили, передають Патріоти України.

Також можливе зростання попиту на роботи, пов'язані з медичною допомогою та реабілітацією поранених військовослужбовців. Таку відповідь дав штучний інтелект ChatGPT на запит OBOZREVATEL.

Крім того, може збільшитися попит на роботи в сфері безпеки та захисту, таких як поліція, пожежна охорона та інші служби. Також можливо зростання попиту на роботи в галузі науки та технологій, що допомагають забезпечувати безпеку та захист країни. Мова йде, наприклад, про розробку нових технологій для зменшення енергозалежності та екологічних проблем, а також нових систем безпеки та захисту від терористичних загроз.

З іншого боку, роботи, які пов'язані з виробництвом зброї та бойової техніки, можуть стати менш популярними після закінчення війни в нашій державі.

Приблизно такі ж очікування озвучили й експерти. Економіст і вчений Роман Шеремета вважає: є три стратегічно важливі сектори, яким будуть потрібні співробітники. Це:

  • військово-промисловий комплекс та все, що з ним пов'язано;
  • IT-галузь;
  • авіа- і космічна промисловість.

Однак це далеко не все. "Будуть актуальними професії, пов'язані з розвитком України. Це інженери конструкцій, дизайнери, які можуть розробляти схеми, карти. Також потрібні для відновлення України фахівці з агропромисловості та розмінування", – зазначає Шеремета.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...