Яка вірогідність, що Україна вдаватиметься до відключень світла - відповідь Міненерго

З огляду на поточну ситуацію в Україні не мають вдаватися до відключень електроенергії. На жаль, вона може змінитися. Про це в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передають Патріоти України.

Прогнозувати розвиток подій складно

Так, відключення не плануються, якщо безпекова ситуація з атаками й пошкодженнями залишатиметься такою, якою вона є на сьогодні. За словами фахівчині, генерації наразі достатньо для того, щоб покривати споживання, навіть враховуючи те, що воно буде зростати у зв'язку зі зниженням температури. Безумовно, усе може змінитися.

"Росіяни у будь-який момент можуть збільшувати свої атаки, можуть зазнавати пошкодження наші енергооб’єкти. Водночас ми сподіваємося, що нам вдасться правильно реагувати. Ми отримали, на жаль, такий величезний досвід з минулого опалювального сезону, з минулої зими, коли наша енергосистема зазнала значних втрат через атаки", – наголосила заступниця очільника Міненерго.

Поки невідомо, додала Гринчук, якими вони будуть цього року, але держава готується до різних сценаріїв усіма можливими способами.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...