Які області в Україні отримують електрики більше за інших: В "Укренерго" пояснили, як рахують ліміти

Ліміти споживання електроенергії для кожної області визначаються виходячи з кількості жителів у ній, розвиненості промисловості, фактичного споживання і середньомісячної температури. Крім того, на них впливає загальний обсяг генерації, стан мережі, попередній рівень споживання в цей період та ряд інших параметрів. Про це розповіли в "Укренерго", передають Патріоти України.

Там пояснили: пропорції споживання залишаються однаковими. Але обсяг розподілу електрики змінюється в залежності від обсягу генерації. "Зменшення або збільшення лімітів для кожної області залежить виключно від загального обсягу електроенергії, який здатні виробити українські електростанції після 13 ракетних атак та 15 атак дронами. І збільшити чиюсь частку у розподілі лімітів можна лише одним шляхом – зменшивши частку когось іншого", – розповіли енергетики.

При цьому вони підкреслили: виробляти електроенергії можна лише стільки, скільки її зможуть спожити. Це, зазначається, є "головним принципом існування енергомережі". "Дисбаланс у кілька відсотків призводить до аварій у системі", – пояснили в "Укренерго".

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...