Які пенсії отримають українці після індексації в травні: Названо "смішний" розмір обіцяного підвищення

У травні 2020 року в Україні будуть проіндексовані пенсійні виплати, перерахунок буде проводитися із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в розмірі 1,11. Про це йдеться в постанові уряду № 251, передають Патріоти України.

Таким чином, пенсія українців повинна збільшитися, щонайменше на 100 гривень. При цьому, згідно з постановою уряду, в разі, якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, буде менше 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

У той же час, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, буде надана доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...