Які пенсії отримають українці з мінімальною, середньою та високою зарплатою: Названо суми

В Україні розмір пенсій один із найнижчих у Європі. При зарплаті 15 тис. грн за чинними правилами можна отримати виплату у розмірі близько 4,2 тис. грн, передають Патріоти України.

Як йдеться у матеріалі OBOZ.UA, українець, який зараз виходить на пенсію, в розрахунку матиме показник середньої зарплати по країні за три останні роки. Зараз це 13,5 тис. грн, і від цієї цифри й залежить розмір пенсії. Однак через 10 років середній розмір зарплати може бути в рази вищий. Тому той пенсіонер, який із середньою зарплатою та 35 роками стажу виходив на пенсію 10 років тому, ймовірно, буде отримувати значно меншу пенсію, ніж сучасний пенсіонер, який має такий самий стаж і середню зарплату.

  • середня зарплата за три минулі роки × співвідношення власної зарплати до середньої × стаж у роках × 1%

Як видно з формули, українці на пенсії можуть претендувати за кожен відпрацьований рік лише на 1% розрахункового заробітку. І якщо офіційно українець заробляє менше від середнього, то і на пенсії може претендувати лише на невелику виплату.

Для того, щоб отримувати пенсію у 20 тис. грн зі стажем у 35 років, розмір зарплати має бути в 4,2 раза вищий за середню. Станом на зараз це близько 65 тис. грн. Щоб отримувати пенсію в розмірі 10 тис. грн, розмір зарплати при стажі в 35 років має бути на рівні 32 519 грн.

І з зарплатою у 15 тис. грн можна розраховувати на пенсію у 4228,2 грн. Відповідно до такого самого стажу та зарплати в 10 тис. грн, пенсія буде на рівні 3314 грн. Із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн, за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію 9491,5 грн. Згідно з нормативами Міжнародної організації праці, достатньою вважається пенсія, розмір якої сягає 40% звичного заробітку. Україні, на жаль, до такого показника ще далеко.

Банки ЄС масово блокують перекази з чотирьох областей України: Ось в чому справа

середа, 7 серпень 2024, 21:23

Українці масово стикаються з блокуванням операцій, які проводяться через іноземні банки. Переважно це жителі областей, що були частково окуповані Росією, навіть з підконтрольних Україні населених пунктів, передають Патріоти України. Про це йдеться у ли...

І це ще оптимістичний прогноз: РФ перестає бути нафтогазовим гігантом світу. Видобуток скоротиться вдвічі, доходи - втричі - Інституту енергетичних досліджень Російської академії наук

середа, 7 серпень 2024, 20:47

Виторг від експорту нафти, нафтопродуктів і газу, був провідним фактором відновлення російської економіки після кризи, що поховала СРСР. Після війни з Україною, при збереженні підсанкційного режиму, такого "пряника" Москва навряд матиме. Після втрати д...