Якою буде ціна на газ до кінця опалювального сезону: Кабмін прийняв важливе рішення

Кабмін встановив фіксовану ціну на газ на весь опалювальний сезон. Українці добровільно зможуть обрати: або платити за звичною системою формування ціни щомісяця, або просто по 8 гривень за один кубічний метр газу. Про старт 27 листопада спеціальної програми для українців "Гарантована ціна на газ" повідомив український прем'єр Олексій Гончарук у Телеграм-каналі, передають Патріоти України.

Ціна на газ у платіжках буде 8 гривень за кубометр на весь опалювальний період. Це рекордно низька ціна для опалювального сезону за останні 2 роки, – написав Гончарук. Причому перейти на програму люди зможуть добровільно, а так само і відмовитися від участі в ній та повернутися до звичної системи нарахування за регіональним принципом.

Голова уряду також зазначив, що на опалювальний сезон газу Україні вистачить: "Сьогодні у нас рекордні запаси у сховищах – 21,7 мільярда кубічних метрів".

У листопаді 2019 року для українців газ коштує приблизно 6 гривень з ПДВ за 1 кубометр. На зиму вартість газу зазвичай зростає, наприклад у першому кварталі 2019 року за газ платили 8,5 гривень за кубометр.

Як зараз формується ціна на газ?Наразі ціну на газ для населення формує держава.
Державне регулювання роздрібної ціни газу для населення включає:
► Ціну газу на ринку як товару.
► Вартість його транспортування / постачання.
• Ці складові регулює Кабмін.
► Вартість доставки газу безпосередньо до споживача.

• Цю складову тарифу встановлює НКРЕКП (Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та компослуг).

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...