Якщо піти назустріч побажанням Зеленського: Скільки коштуватиме платникам податків переїзд АП з Банкової

За оцінками Дмитра Шимківа, переїзд можна організувати за рік, але залишається питання грошей і бюджету.

Дмитро Шимків. Фото: LIGA.net.

Перенесення Адміністрації президента з вулиці Банкової, про що раніше говорив Володимир Зеленський, обійдеться в десятки мільйонів доларів. Про це в інтерв'ю заявив колишній заступник глави АП Дмитро Шимків, передають Патріоти України.
"Це десятки мільйонів доларів. Треба ж побудувати нову інфраструктуру. Хтось каже, що ось є коворкінг-спейс. Але треба розуміти, що ви приїжджаєте і платите оренду, користуєтеся їх інфраструктурою, і, звичайно, не 427 чоловік", - сказав він.
За оцінками Шимківа, переїзд можна організувати за рік, але залишається питання грошей і бюджету. Він каже, що в бюджеті кошти на це не передбачені. Шимків назвав ряд труднощів, які можуть виникнути при переїзді адміністрації. Серед них - необхідність будівлі з великими залами для проведення зустрічей, місця для архіву з документами, бібліотеки, кабінетів для 400 співробітників, установка спеціального обладнання, яке не дозволяє підслуховувати.

Крім того Шимків зазначив важливість фізичних переходів між Адміністрацією президента, Кабінетом Міністрів і Верховною Радою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...