Якщо раптом зникло світло: "ПриватБанк" розповів, що буде з грошима клієнтів, які не видав банкомат

Збій у роботі банкомату - явище непоодиноке. А у зв'язку з ракетними обстрілами та регулярними відключеннями електроенергії такі випадки почастішали, передають Патріоти України

Причому нерідко банкомат дає збій під час зняття готівки. Виходить, що банкомат гроші не видав, проте з рахунку клієнта вони списалися. ПриватБанк розповів, що буде із "завислими" грошима, і як у таких випадках вчинити клієнту.

Про це стадо відомо з листування клієнтки зі службою підтримки ПриватБанку на порталі minfin. Клієнтка під ніком Viktoria271 поскаржилася, що банкомат дав збій якраз у той час, коли вона намагалася зняти гроші зі свого карткового рахунку.

"Банкомат довго щось рахував, кошти не видав, на екрані з’явився текст, що сталась помилка і кошти списані з рахунку не будуть. Але!!! Кошти списані з рахунку були миттєво! В приват 24 відобразилось, що зняття готівки- успішне", - пише Viktoria271.

Природно, жінка відразу звернулася на гарячу лінію ПриватБанку, щоби повідомити про прикрий збій і дізнатися, як повернути свої гроші. У неї прийняли заявку. Але, як з'ясувалося, свої кровні вона зможе отримати нескоро.

"І тут приходить повідомлення у додаток, що перевірка триватиме 14 днів. купюроприймач не відкрився, повідомлення про списання надходять, ще до завершення роботи з терміналом. Сервіс жах, ще й чекати повернення СВОЇХ!!! (Не КРЕДИТНИХ КОШТІВ, чекати тижнями)", - обурюється клієнтка.

ПриватБанк вибачився за неприємну ситуацію і роз'яснив, що без інкасації банкомату ніяк не обійтися. А на неї можна чекати доволі довго. Тому і вказують термін до двох тижнів, щоби гарантовано перевірити залишок грошей у банкоматі та повернути клієнту те, що "зависло".

"Перепрошуємо за незручності, що виникли. Вашу заявку на повернення коштів прийнято в роботу. Для відпрацювання заявки ми чекаємо на результати інкасації пристрою. Зробимо все для повернення ваших грошей", - відповів ПриватБанк.

При цьому люди обізнані радять у цей неспокійний час знімати готівку на касах супермаркетів або аптек. А втім, не факт, що й там щось не зависне.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...