"Якщо втримається на рівні 27-28 гривень, це вже буде позитив": Експерт дав несподіваний прогноз по курсу долара

Екс-міністр економіки України Володимир Лановий заявив, що падіння курсу долара є тимчасовим у нашій державі - і якщо він втримається на рівні 27-28 гривень у 2020 році, це вже буде позитивом, передають Патріоти України.

За його словами, падіння курсу долара є тимчасовим, бо матеріальної основи для такого укріплення гривні немає, є тільки додаткові надходження валюти.

«Така ситуація може протриматися у країні ще десь 2-4 місяці. Потім Уряд ще й захоче знизити процентні ставки по облігаціях, через які немає грошей у бюджеті. І тоді іноземці, які вкладали гроші у ці облігації, можуть їх забрати і відправити в інші країни», – розповів Лановий.

Та додав: «Що важливо – надійного джерела наповнення валютою української економіки немає. А надійне джерело – це прямі іноземні інвестиції та доходи від експорту, який перевищує імпорт. А в нас імпорт вищий, ніж експорт, а прямих іноземних інвестицій майже немає – всі гроші йдуть в облігації. При цьому всьому Нацбанк не розкриває своєї концепції щодо врегулювання ситуації. Тому, якщо курс долара втримається на рівні 27-28 гривень наступного року, це вже буде позитивом».

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...