Якщо виїхали за кордон і не тільки: У кого можуть забрати пенсію в 2021-му

Ще кілька років тому Міністерство фінансів почало процедуру перевірки всіх одержувачів соціальних виплат, зокрема і пенсіонерів.

В Україні в 2021 році продовжиться перевірка пенсіонерів. Частина з них може втратити виплати, якщо порушить одне зі встановлених законом правил. Про це йдеться в законі про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування", передають Патріоти України.

Так, згідно із законом, є щонайменше п'ять причин для того, щоб забрати вже призначену виплату. Серед них:

  • якщо є помилка у прізвищі;
  • якщо виплати отримали з фальшивими документами;
  • якщо певний час жили за кордоном;
  • якщо не отримували виплату 6 місяців;
  • якщо ви переселенець і змінили місце проживання.

"Пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України", – йдеться в законі.

Ще кілька років тому Міністерство фінансів почало процедуру перевірки всіх одержувачів соціальних виплат, зокрема і пенсіонерів. Крім того, таку верифікацію регулярно проводить і Пенсійний фонд.

Наприклад, перетин кордону фіксується Міграційною службою. І якщо ви виїхали з країни на тривалий час, ця інформація може потрапити до Мінфіну під час верифікації, там її передадуть до Пенсійного фонду, який може забрати виплату.

"Якщо за результатами перевірки, проведеної підрозділами Державної міграційної служби, буде ухвалено рішення про те, що фактичне місце проживання не відповідає офіційному, виплату пенсії буде припинено з наступного місяця", – пояснили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Донецькій області.

Джерело: Обозреватель

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...